(0030) 6932 - 707973

Μελέτες Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας

Οι Μελέτες Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας (Feasibility Studies) έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την επιτυχία ενός επιχειρηματικού σχεδίου όσο και για την εξέλιξη και ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Οι Μελέτες Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας (Feasibility Studies), μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την παρουσίαση, έλεγχο, αξιολόγηση, επιλογή από διάφορα εναλλακτικά επενδυτικά σχέδια και σενάρια της επιχείρησης. Περαιτέρω, οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας έχουν ως βασικό στόχο την παρουσίαση της εικόνας και της πορείας της επιχείρησης με την ανάλυση τόσο του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος και τον έλεγχο, αξιολόγηση και κάλυψη των κεφαλαιουχικών αναγκών της επιχείρησης που επηρεάζουν και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία, ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησης.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται:

  • χρηματοοικονομική ανάλυση.
  • ιστορική ανάλυση στοιχείων της επιχείρησης
  • ανάλυση εσόδων και εξόδων της επιχείρηση
  • σχέδια μελλοντικών ισολογισμών
  • σχέδια μελλοντικών χρηματοοικονομικών ροών, ταμειακών ροών
  • σχέδια μελλοντικών κερδών και ζημιών
  • ανάλυση τυχόν επενδυτικών σχεδίων και αποτελεσματικότητας
  • δυνατά και αδύνατα σημεία, ευκαιρίες και απειλές (ανάλυση SWOT)
  • ανάλυση κεφαλαιακών αναγκών και προτεινόμενα κεφάλαια

Το γραφείο μας μπορεί να αναλάβει τη σύνταξη μελετών βιωσιμότητας και σκοπιμότητας για επενδύσεις οποιουδήποτε μεγέθους. Στις μελέτες παρατίθενται αναλυτικά οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της επένδυσης, το κατά πόσο μια επιχείρηση είναι δυνατόν να ιδρυθεί ή να επιβιώσει και να αποσβέσει το ποσό που δαπανήθηκε για αυτήν. Στη μελέτη λαμβάνεται υπόψη πληθώρα παραγόντων, με κυριότερους την μακροπρόθεσμη πορεία του κλάδου, της τοπικής αγοράς, της οικονομίας γενικότερα, του ανταγωνισμού και της ζήτησης από την ομάδα στην οποία στοχεύει. Έτσι περιορίζεται το ρίσκο του επενδυτή και σχεδιάζεται προκαταβολικά το πλάνο της επιχείρησης μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί ότι θα αποσβέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να χαρακτηρισθεί επικερδής και αποδοτική.

Για περισσότερες πληροφορίες και διερεύνηση των υπηρεσιών που μπορούμε να σας προσφέρουμε, ζητήστε μας μία συνάντηση (στα γραφεία μας ή μέσω διαδικτύου), συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας ή τηλεφωνήστε μας στο: 6932707973 - 6932245094 ή στο 2831030900.

[mc4wp_form id="67"]

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μείνετε ενήμεροι για σημαντικά προγράμματα και ευκαιρίες
Copyright 2020 - 2024  ©  AheadMove
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram